Kverneland Group Mechatronics BV

Kverneland Group Mechatronics BV

Welkom op de wervingssite van  Kverneland Group Mechatronics.

U vindt hier de informatie over onze organisatie en de vacatures die er zijn.

Kverneland Group Mechatronics

Kverneland Group is een innovatieve ontwikkelaar en producent van landbouwwerktuigen. Met 7 productievestigingen, ruim 20 verkoopmaatschappijen en een uitgebreid netwerk van importeurs en dealers is Kverneland Group bovendien één van de grootste fabrikanten van landbouwwerktuigen ter wereld. Kverneland Group richt zich met een uitgebreid assortiment voor zowel weidebouw als akkerbouw op de professionele boer en loonwerker.
Het productprogramma bestaat uit machines voor grondbewerking, zaaien, gewasbescherming en ruwvoederwinning, die verkocht worden onder de merknamen Kverneland en Vicon.
Kverneland Group Mechatronics BV richt zich op ontwikkeling en productie van besturingssystemen

Klik hier voor de Mechatronics bedrijfsbrochure


Achtergrond van Mechatronics

Het Mechatronics concept werd in 1984 opgericht,  als een business unit onder de paraplu van Vicon Nieuw-Vennep in Nederland met als doel om elektronica in de agrarische industrie te implementeren.  Het begon met de elektronische systemen voor kunstmeststrooiers en vierkante balenpersen. Sindsdien heeft elektronica steeds meer zijn weg gevonden bij de ontwikkeling van agrarische machines en biedt Mechatronics meer dan 80 verschillende producten om landbouwmachines te bedienen.

In 2001 werd de beslissing genomen om het bedrijf te scheiden en de entiteit Kverneland Group Mechatronics BV vast te stellen. Dit was nodig om meer groei te realiseren in het aanbieden van elektronische oplossingen voor de hele groep, partners en klanten.

De afgelopen 12,5 jaar is Kverneland Group Mechatronics BV veranderd van een productie georiënteerd  naar een markt gedreven organisatie waardoor er nog meer groei gerealiseerd is. Een gevolg van deze groei is bekroond met 30 medailles en 5 Industrial Awards, dit zelfs in periodes van daling van de agrarische markt.

Hieronder een lijst van de meest innovatieve producten in de afgelopen 12.5 jaar:

  1. Lancering van eerste ISOBUS terminal in de wereld
  2. Lancering van eerste ISOBUS terminal met dubbel scherm in de wereld
  3. Oprichter van de wereldwijde AEF organisatie voor ISOBUS
  4. GEOCONTROL met GEOSEED toepassing
  5. Meer dan 50 ISOBUS machines (de meeste in de wereld)
  6. ISOBUS Demoplug en Simulator product
    (zie kopje producten voor meer uitleg)

The ISOBUS Company

ISOBUS is een protocol voor de datacommunicatie tussen de tractoren en landbouwmachines en vindt zijn oorsprong in de vroege jaren tachtig wanneer Kverneland Group Mechatronics een octrooi aanvraagt. Het octrooi werd vrijgegeven in 2001, waarna ISOBUS uitgroeide uit tot de internationale standaard.

Landbouwmachinefabrikanten kwamen overeen om een gemeenschappelijk standaard voor communicatie-interfaces op tractoren, werktuigen en farmmanagementsystemen te implementeren. Hierdoor kunnen producten van verschillende fabrikanten gemakkelijk met elkaar communiceren zonder afzonderlijke bedieningssystemen, aansluitingen en displays nodig te hebben.

Elke boer die een landbouwmachines koopt uitgerust met elektronica en een ISOBUS netwerk kan op een “Plug & Play”-niveau met alle systemen communiceren die aan de standaard voldoen.

Met de ontwikkeling en de beschikbaarheid van meer dan 50 ISOBUS machines, profileert Kverneland Group Mechatronics zich als de ISOBUS company voor Landbouw Apparatuur.

Sinds 2008 is Kverneland Group Mechatronics lid van de branche organisatie AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation).

Deze onafhankelijke organisatie heeft als doel:
• Het bevorderen van het ISOBUS-systeem, het ondersteuning van de ISOBUS
standaard en testen hiervan.
• Coördineren van de communicatie binnen de agrarische sector en het boerenbedrijf.
• Het ondersteunen van de implementatie van Landbouw Electronics Standards.
• Een platform voor ISOBUS technologie in onze branche
• Een standaard voor ISOBUS certificeringen
• Een keurmerk en handelsmerk voor ISOBUS